نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : جمعه 4 تير 1400
نرم افزار طراحی PDMS یا همان Plant Design Management System یکی از قوی ترین نرم افزارهای طراحی سیستم های لوله کشی در جهان است. نرم افزار PDMS ساخت شرکت AVENA می باشد. این نرم افزار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد های بسیاری دارد. این در حالی است که در صنعت تاسیسات از این نرم افزار برای طراحی موتورخانه ها نیز استفاده می شود. نرم افزار PDMS دارای قابلیت های بیشماری است که در زیر به چند نمونه از آن ها اشاره خواهم کرد:
مدل سازی اولیه یک سایت (PLANT)
طراحی کامل یک پالایشگاه، نیروگاه و یا موتورخانه
طراحی کامل سیستم پایپینگ (لوله کشی)
توانایی ساخت تجهیزات ساختمانی (Structure) یک پروژه
قابلیت دادن خروجی تمامی مواد و تجهیزات مصرف شده در طراحی (حتی تا متراژ لوله و تعداد زانویی استفاده شده در سیستم لوله کشی)
قیدگذاری های آگاهانه در مسیر های سیالات در گذر در لوله ها
نمایش گرافیکی ساده
دارای پایگاه داده (Data Base) گسترده
قابلیت ایجاد تجهیزات جدید و طراحی کاتالوگ برای این تجهیز (برای مثال ایجاد یک نوع پمپ دلخواه)
توانایی کار تحت شبکه (چندین User زیر نظر شخص admin روی یک پروژه به صورت جداگانه مشغول به کار باشند)
کتاب آموزش مدلسازی تجهیزات کارخانه با نرم افزار PDMS، یک کتاب مفید و کاربردی از آموزش نرم افزار PDMS می باشد. این کتاب مشتمل بر 179 صفحه، در 9 فصل، به زبان پرتغالی به ترتیب زیر گردآوری شده است:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : جمعه 31 خرداد 1400
دوستان عزیز نقشهبردار همان طور که اطلاع دارند یکی از مواردی که پس از اخذ پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی میتوانند به آن بپردازند، تفکیک آپارتمانها است. تفکیک آپارتمان عبارت است از تخصیص سندهای مستقل به واحدهای آپارتمانی ملکی که خود دارای سندی واحد است. عملیات تفکیک آپارتمانی توسط کارشناسان نقشهبرداری که عضو سازمان نظام مهندسی هستند (دارای پروانه اشتغال به کار و گواهینامه تفکیک آپارتمانی) با اندازه گیریهای زمینی و متعاقباً در یک سیستم رایانه ای انجام میگیرد. جهت اخذ گواهینامه تفکیک آپارتمان، پس از اخذ پروانه اشتغال بایستی به دفتر تفکیک آپارتمان شهر خود مراجعه نموده و جهت شرکت در دوره های آموزشی ثبت نام فرمایند و پس از گذراندن این دوره ها گواهینامه تفکیک آپارتمان را دریافت کنید. در خصوص دوره های آموزشی اولاً هزینه ای که دریافت میشود بسیار زیاد میباشد. دوم اینکه اصلاً این سیستم ثبت بسیار کار را سخت کرده است. به هر صورت کسانی که بخواهند به تفکیک آپارتمانها بپردازند بایستی نحوه کار را فراگیرند که بخش عمده از آن کار با رابطهای کاربری اداره ثبت اسناد و املاک میباشد...
جزوه آموزش اصول تفکیک آپارتمان ها و نحوه کار با نرم افزار واسط کاداستر، مشتمل بر 7 فصل، 170 صفحه، به زبان فارسی، با فرمت pdf، به ترتیب زیر گردآوری شده است:
فصل 1:
اصول تفکیک آپارتماني
تفكيك آپارتماني
CD عرصه
تفكيك عرصه مالكيت و تجميع اسناد
زير بنا، مبناي محاسبات تفكيك آپارتماني
اضافه پرداخت
برداشت زميني ملك
اندازه گيري زوايا
طراحي پاركينگ
عمليات تهيه محدوده عرصه
فصل 2:
رقومي سازي عمليات تفكيك
ترسيم در محيط اتوكد
فولدربندي يك پروژه تفكيك
بستر سازي اوليه براي محيط واسط كاربر
كپي فايل هاي واسط و بروز رساني آنها
نصب ساير نرم افزار
قرار دادن ShortCut هاي چهارگانه روي DeskTop
فصل 3:
مقدمات نصب اوراكل
پائين آوردن سطح امنيتي ويندوز
ايجاد كارت شبكه مجازي
ويرايش فايل Hosts
نصب اوراكل
فصل 4:
ايجاد پايگاه داده و اَبر كاربر GIS در نرم افزار اوراكل
چيدمان محيط واسط كاربر، پنجره MGE
چيدمان محيط واسط كاربر، تعريف كاربر نظام مهندسي
ايجاد دسترسي كاربر تعريف شده به پايگاه داده
قطع سطح دسترسي
چيدمان محيط واسط كاربر، تعريف كاربر 99 GIS
كُدها و سطوح دسترسي
نحوه درج Zone UTM و نام رئيس اداره ثبت در پايگاه داده
چيدمان محيط واسط كاربر،خواندن محتويات CD اداره ثبت
چيدمان محيط واسط كاربر، اتصال كاربر نظام مهندسي به پايگاه داده
فصل 5:
چيدمان در محيط اتوكد
كشف پلاك ثبتي همسايه هاي مجاور ملك (اصلي و فرعي)
عمليات تفكيك
شروع تفكيك
شماره گذاري طبقات
تبديل خطوط
ايجاد برچسب
بازيابي مجدد فايل UpBuild.dwg
فصل 6:
پردازش اطلاعات
خطاهاي پردازش و نحوه رفع آن
ذخيره فايل هاي پردازش شده
حذف اطلاعات طبقه جاري
حذف كامل اطلاعات از پايگاه داده
فصل 7:
چاپ
كشف پلاك ثبتي ملک (اصلي و فرعی)
عمليات چاپ براي هر طبقه
نقشه جديد
اصلاح نقشه
عمليات چاپ براي هر واحد
توليد خروجي نهائي از پايگاه داده
نحوه فراخواني يك پروژه تفكيك انجام شده
تغيير محدوده عرصه از طرف اداره ثبت و نحوه مديريت پروژه
جهت دانلود جزوه آموزش اصول تفکیک آپارتمان ها و نحوه کار با نرم افزار واسط کاداستر، بر لینک زیر کلیک نمایید.
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : جمعه 27 خرداد 1400
افراد عادی وقتی نام ماشین های ابزار به گوش شان می خورد به یاد ماشین تراش یا تراشکاری می افتند، البته حق دارند به دلیل اینکه ماشین تراش در بین مهندسین و فنی کاران به قلب ماشین های ابزار و یا سلطان ماشین های ابزار مشهور است. ولی این ماشین ها دارای گروه بندی گسترده ای می باشند که در زیر تعریف کلی از ماشین های ابزار و تقسیم بندی آنها آورده شده است:
تعریف کلی ماشین ابزار:
کلیه ماشین هایی که به طور مکانیکی بر روی قطعات شکل دهی یا براده برداری انجام می دهند ماشین های ابزار نام داند. به عبارت دیگر، کلیه ماشین هایی که برای یک فرآیند کاری تراشکاری، فرزکاری، سوراخکاری، پرسکاری و... مورد استفاده قرار می گیرند به عنوان ماشین های ابزار شناخته می شوند.
تقسیم بندی ماشین های ابزار بر اساس فرآیند کار:
ماشین های ابزار برای تولید بدون براده برداری: مانند چکش ها، پرس ها، ماشین های خم کاری، قیچی ها، گیوتین و...
ماشین های ابزار برای تولید با براده برداری: مانند ماشین تراش، صفحه تراش، ماشین فرز، ماشین سنگ و...
تقسیم بندی ماشین های ابزار بر اساس هدف کاری:
ماشین های یونیورسال: برای محدوده کاری وسیع و متنوع و چند مرحله ای طراحی شده اند.
ماشین های چندکاره: به عنوان ماشین های سری کاری نیمه انبوه قطعات به کار می روند.
ماشین های مخصوص: ماشین هایی که در حقیقت برای انجام یک سری عملیات متنوع روی یک قطعه کار به کار می روند. محدوده کاری این ماشین ها تولید انبوه می باشد.
پروژه ماشین های ابزار (Machine Tools)، مشتمل بر 5 بخش، 145 اسلاید، به زبان فارسی، تایپ شده، به همراه تصاویر، با فرمت powerpoint به ترتیب زیر گردآوری شده است:
بخش 1: ماشین های تراش (Lathe Machine)
بخش 2: ماشین های فرز (Milling Machine)
بخش 3: ماشین های صفحه تراش (Shaper Machine)
بخش 4: طراحی بستر ماشین های ابزار و بررسی ارتعاشات ماشین تراش
بخش 5: پیچ تراشی (Bolt Cutters)
* توجه: لازم به ذکر است که علاوه بر فایل پروژه بالا، 7 مقاله با عناوین زیر در رابطه با ماشین های ابزار (79 صفحه، به زبان فارسی و انگلیسی) نیز جهت دانلود قرار داده شده است:
مقاله 1: بررسی پایداری دینامیکی اسپیندل ماشین های ابزار در ماشینکاری با سرعت بالا
مقاله 2: بررسی فرآیند آج زنی سطوح تخت با ماشین ابزار گرد تراش
مقاله 3: ماشین های ابزار با مکانیزم های موازی و روش های کالیبراسیون آنها
مقاله 4: تاثیر ترک در بی ثباتی اسپیندل ماشین های ابزار با یاتاقان های گازی
مقاله 5: طراحی و پیاده سازی سیستم جستجو ابزارهای برشی
مقاله 6: برآورد فاجعه بار شکست در قطعات مکانیکی ترد ماشین های ابزار
مقاله 7: رفتارهای دینامیکی گشتاور محرک ماشین ابزار در حرکت های میکروسکوپی
جهت دانلود پروژه ماشین های ابزار (Machine Tools)، بر لینک زیر کلیک نمایید.
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : دو شنبه 27 ارديبهشت 1400
نرم افزار کلید فولادیک بانک اطلاعاتی بزرگ از فولادها و چدن ها است که در آن اطلاعات بر اساس نوع و کاربرد این مواد طبقه بندی شده است. فولادها را در صنعت با شکل خاصی نامگذاری می نمایند. کشورهای مختلف، سیستم های نامگذاری مختلفی دارند. این نامگذاری نشان دهنده type, grade و یا class فولاد می باشد و بوسیله یک عدد، حرف، نماد، اسم و یا ترکیب مناسبی از آن ها انجام می شود. Type, grade و class برای طبقه بندی فولادها به کار می روند. با استفاده از کلید فولاد می توان به مشخصاتی از قبیل خواص فیزیکی و مکانیکی، ترکیب شمیایی، فولادهای مشابه، عملیات حرارتی و … برای هر فولاد دسترسی پیدا نمود. مشخصات فولادها و چدن ها در این نرم افزار بر اساس تمامی استاندارد های معتبر دنیا آورده شده است و به راحتی می توان استانداردهای معتبر فولادها و چدن ها را مورد مقایسه و مطالعه قرار داد.
این نرم افزار کامل ترین ویرایش موجود در اینترنت می باشد و به صورت کاملا تست شده قرار گرفته است.
این نرم افزار ویرایش 5 نرم افزار کلید فولادبه شمار می رود و تنها با نصب فایل فشرده موجود در مجموعه می توان نرم افزار موجود را به ورژن 11 ارتقاء داد.
نرم افزار کلید فولادبا ویندوزهای 7 و 8 تست شده و بدون ایراد نصب و اجراء می گردد.
نرم افزار کلید فولاد شامل 600،000 رکورد خواص مواد فولاد می باشد و بیش از 30 مشخصات فولاد کشورها و استانداردهای مختلف را در خود جای داده است. خواص شیمیایی، مکانیکی، کاربرد، استانداردها و مشخصات انواع فولادها، خواص فولاد در دماهای بالا، اطلاعات fatigue و عملیات حرارتی بخشی از اطلاعاتی است که در نرم افزار کلید فولاد به آن دسترسی دارید. همچنین جداول مرجع فولادهای مشابه در این نرم افزار یکی از پر استفاده ترین بخش ها برای مهندسان و کارشناسان مواد و متالورژی می باشد.
کاربرد نرم افزار کلید فولاد برای بازرسان:
یکی از کاربردهای متداول نرم افزار کلید فولاد، استفاده از آن به عنوان مرجع مشخصات انواع فولاد (کشورها و استانداردهای مختلف) می باشد. پس از بازرسی چشمی (ظاهری) از فولاد (اشکال مختلف آن) بایستی گواهینامه مواد و یا نتایج آزمون های مکانیکی و شیمیایی آن را با استاندارد مربوطه مطابقت داد. پیدا کردن استاندارد فولاد معمولا برای بازرسان بسیار وقت گیر است بطوری که نیاز به یک نرم افزاری که تمامی اطلاعات مربوط به فولادها را داشته باشد کاملا ضروری به نظر می رسد.
نرم افزار کلید فولاد ورژن 5 تقریبا کامل بوده و قابلیت جستجوی ترکیب شیمیایی و تبدیل استاندارهای فولادهای آلمانی به سایر کشورها و بالعکس رو دارد. این نرم افزار مورد استفاده بسیاری از رشته های فنی از جمله مکانیک، عمران، مواد و متالورژی، صنایع، هوا و فضا، کشتی سازی، نفت و سایر رشته ها می باشد.
توجه: این برنامه نیازی به keygen یا سریال نامبر ندارد.
نرم افزار کلید فولاد با در اختیار گذاشتن اطلاعات لازم در رابطه با ساختار فولاد مورد نظر، درجه حرارت سخت کاری و تمپر، مواد تشکیل دهنده به همراه خواص مکانیکی می تواند دستیار مفیدی برای مهندسان طراح باشد.
توجه: لازم به ذکر است که علاوه بر فایل نصب نرم افزار کلید فولاد (Key to Steel)، چهار 4 فایل ویدیویی آموزشی نرم افزار کلید فولاد به زبان فارسی (نکات مهم، نحوه کار و استخراج اطلاعات ضروری و لازم از نرم افزار کلید فولاد را بیان می نماید) جهت دانلود قرار داده شده است. در این فایل های آموزشی مطالب زیر آموزش داده می شود:
فایل آموزشی 1:
قطعه کاری از دستگاهی در اختیار ما قرار گرفته که قصد داریم آن را تعویض نموده و یا شکستگی آن را ترمیم نماییم، اطلاعاتی که از این قطعه داریم: اولا می دانیم جنس قطعه فولاد ایتالیایی است و ثانیا عناصر ترکیبی آن نیکل (Ni)، کرم (Cr) و مولیبدن (Mo) است. حال این سوال مطرح می شود: آیا از طریق نرم افزار کلید فولاد می توانیم استاندارد آن و استانداردهای معادلش را پیدا نماییم؟
فایل آموزشی 2:
من دانشجوی مهندسی مواد هستم و برای پروژه پایانیم نیاز به بانک اطلاعاتی از فولادهای ژاپنی دارم. آیا از طریق نرم افزار کلید فولاد (KTS) می توانم مشکلم را حل نمایم؟
فایل آموزشی 3:
من علاقمند به طراحی مخازن تحت فشار هستم و نیاز به فولادی طبق استاندارد DIN 16 Mo 3 دارم، اما این فولاد در کشور من در دسترس نیست. آیا از طریق نرم افزار کلید فولاد (KTS) می توانم جایگزینی برای این فولاد پیدا نمایم؟
فایل آموزشی 4:
من در آمریکا کار می کنم و طراحی لوله های انتقال گاز در حوزه علایق من می باشد. تنش کششی یک تیوب (لوله) بایستی تا 450MPa باشد و از فولادی که برای کار در دمای بالا است ساخته شده باشد. آیا نرم افزار کلید فولاد (KTS) می تواند برای پیدا کردن این نوع فولاد بر اساس استاندارد SAE آمریکا کمک نماید؟
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : دو شنبه 27 ارديبهشت 1400
یکی از سازه های پر کاربرد مهندسی خرپاها می باشند. خرپا را به دو صورت دو بعدی و سه بعدی می توان بررسی نمود. اجزاء خرپا فقط می توانند نیروی کششی و فشاری در راستای محور خود را تحمل کنند و این اجزاء توسط پین های بدون اصطکاک به هم متصل شده اند. در استاتیک از روش مفاصل یا برش زدن و نوشتن معادلات تعادل می توان نیرو در هر المان را محاسبه نمود. در این جا با استفاده از روش اجزاء محدود ابتدا جابجایی در هر مفصل محاسبه شده و سپس تنش در هر المان بدست می آید. همچنین به سادگی می توان نیروی تکیه گاهی را نیز محاسبه نمود...
جزوه آموزش تحلیل اجزاء محدود خرپای دو بعدی در نرم افزار MATLAB، یک جزوه آموزشی مفید و کاربردی از آموزش مبحث تجزیه و تحلیل خرپاها در نرم افزار پیشرفته متلب است. همچنین به همراه جزوه بالا تمام m فایل هاي استفاده شده در این جزوه آموزشی، در فایل rar دانلود شده موجود می باشد. چون این برنامه داراي تابع می باشد، توجه شود که حتماً بایستی Current Folder نرم افزار بر روي فولدر این مجموعه تنظیم شود. این جزوه مشتمل بر 21 صفحه، به زبان فارسی، تایپ شده، به همراه تصاویر رنگی، با فرمت PDF به ترتیب زیر گردآوری شده است:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : دو شنبه 13 ارديبهشت 1400
پیشرفت دانش و تکنولوژی سبب شده است که فرآیندهای تولید، پیچیده و دقیق تر شوند و در نتیجه کنترل آنها سخت تر و پیچیده تر شده است. به طوری که سیستم های کنترل سنتی مانند سیستم های رله ای و سیستم های مبتنی بر مدارهای منطقی قادر نیستند نیازهای صنایع امروزی را برآورده سازند. همچنین در سیستم های کنترل سنتی تغییر دستور العمل های کنترل و یا گسترش آن که لازمه یک صنعت پویاست مستلزم انجام تغییرات زیاد در سخت افزار و صرف هزینه بالاست. در سیستم های کنترل صنعتی، سنسورها با توجه به نیاز صنایع پیشرفته ابداع گردیده و تولید شده اند. سنسورها در سیستم های صنعتی بیشتر عملکرد آن به صورت نرم افزاری تعیین می شود و به این علت یک سنسور یا مجموعه ای از سنسورها را می توان با کاربردهای مختلف منطبق نمود و استفاده کرد...
جزوه آموزشی کنترل صنعتی (Industrial Control)،جزوه ای مفید و کاربردی از درس کنترل صنعتی دانشکده فنی تبریز است. این جزوه مشتمل بر 105 صفحه، با فرمت pdf، به زبان فارسی، همراه با ذکر نکات و فرمول های مهم و کاربردی به ترتیب زیر گردآوری شده است:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : دو شنبه 13 ارديبهشت 1400
در حال حاضر، بررسی ابعاد مختلف تحقیقات روباتیک توسط متخصصان زمینه های گوناگون انجام می پذیرد. معمولا نمی توان فردی را پیدا کرد که بر کل زمینه رباتیک مسلط باشد. از این رو این رشته به رشتههای فرعی تقسیم شده است. به طور مجرد میتوان رباتیک را به چهار رشته فرعی اعمال مکانیکی، انتقال و حرکت، بینایی کامپیوتر و هوش مصنوعی تقسیم کرد. در این کتاب رشته فرعی علم و مهندسی اعمال مکانیکی معرفی میشود. مبانی این رشته فرعی روباتیکی در چندین زمینه کلاسیک مختلف یافت میشود که اصلی ترین آنها مکانیک، نظریه کنترل و علوم کامپیوتر است.
کتاب مکانیک و کنترل در رباتیک (Mechanics and Control in Robotics)، در این کتاب فصلهای ۱ تا ۸ عنوانهایی از مهندسی مکانیک و ریاضیات، فصلهای ۹ تا ۱۱ موضوعاتی در نظریه کنترل و فصلهای ۱۲ تا ۱۳ مطالبی در علوم کامپیوتری را در بر میگیرند. به علاوه، در این کتاب بر جنبههای محاسباتی مسائل تاکید شده است و در پایان فصلهایی که بیشتر درباره مکانیک بحث کرده اند، بخشی کوتاه ویژه مسائل محاسباتی در نظر گرفته شده است. این کتاب مشتمل بر 570 صفحه، در 13 فصل، به زبان فارسی، همراه با تصاویر به ترتیب زیر گردآوری شده است:
فصل اول: مقدمه
زمینه
مکانیک و کنترل بازوهای مکانیکی ماهر
نمادگذاری
فصل دوم :توصیف ها و تبدیل های فضایی کلی
مقدمه
توصیف ها: مکان ها، جهت گیری ها و چهار چوب ها
نگاشت ها: تغییر دادن توصیف ها از چهارچوبی به چهارچوب دیگر
عملگرها: انتقال ها، دوران ها و تبدیل های کلی
خلاصه تعبیرها
عملیات ریاضی در تبدیل کلی
معادله های تبدیل
مطالبی دیگر درباره نمایش جهت گیری
تبدیل بردارهای آزاد
ملاحظات محاسباتی
فصل سوم: سینماتیک بازوهای مکانیکی ماهر
مقدمه
توصیف رابط
توصیف اتصال رابط
قرارداد برای اتصال چهارچوب ها به رابط ها
سینماتیک بازوهای مکانیکی ماهر
فضای کاراندازی، فضای مفصلی و فضای دکارتی
مثال ها: سینماتیک دو روبات صنعتی
چهارچوب های با نام های استاندارد
ابزار کجاست؟
ملاحظات محاسباتی
فصل چهارم: سینماتیک وارون بازوهای مکانیکی ماهر
مقدمه
حل پذیر بودن
نمادگذاری زیر فضای بازوی مکانیکی ماهر در حالت 6 >n
راه حل جبری در مقابل راه حل هندسی
راه حل جبری از طریق تبدیل به چند جمله ای
روش حل پایپر برای سه محور متقاطع در یک نقطه
مثال هایی از سینماتیک وارون بازوهای مکانیکی ماهر
چهارچوب های استاندارد
استفاده از زیر برنامه SOLVE برای بازو های مکانیکی ماهر
دقت و تکرارپذیری
ملاحظات محاسباتی
فصل پنجم: ژاکوبی ها، سرعت ها و نیروهای استاتیکی
مقدمه
نمادگذاری برای مکان و جهت گیری متغیر با زبان
سرعت خطی و دورانی اجسام صلب
مطالبی بیشتر درباره سرعت زاویه ای
حرکت رابط های روبات
چگونگی اشاعه سرعت از رابطی به رابط دیگر
ژاکوبی ها
حالت های تکین
نیروهای استاتیکی در بازوهای مکانیکی ماهر
ژاکوبی ها در حوزه نیرو
تبدیل دکارتی سرعت ها و نیروهای استاتیکی
فصل ششم: دینامیک بازوهای مکانیکی ماهر
مقدمه
شتاب جسم صلب
توزیع جرم
معادله نیوتن معادله اویلر
محاسبات دینامیکی تکراری نیوتن اویلر
معادله های تکراری و معادله های به شکل بسته
مثالی از معادله های دینامیکی بسته
ساختار معادله های دینامیکی بازوهای مکانیکی ماهر
روش لاگرانژ در به دست آوردن معادله های دینامیکی بازوهای مکانیکی
بدست آوردن معادله های دینامیکی بازوهای مکانیکی در فضای دکارتی
شمول اثرات جسم غیر صلب
شبیه سازی دینامیکی
ملاحظات محاسباتی
فصل هفتم: تولید مسیر
مقدمه
ملاحظات کلی درباره توصیف و تولید مسیر
روش های فضای مفصلی
روش های فضای دکارتی
مشکلات هندسی مسیرهای دکارتی
تولید مسیر در هنگام اجرای برنامه کامپیوتری
توصیف مسیر با زبان برنامه ریزی روبات
طرح ریزی مسیر با استفاده از مدل دینامیکی
طرح ریزی مسیرهای عاری از برخورد
فصل هشتم: مکانیزم بازوهای مکانیکی ماهر
مقدمه
طراحی بر پایه عملیات خواسته شده از روبات
پیکربندی سینماتیکی
معیارهای کمی مشخصات فضای کاری
سازه های زنجیری زاید و بسته
روش های کارانداز
سختی و تغییر شکل خمشی
حس مکان
حس نیرو
فصل نهم: کنترل خطی بازوهای مکانیکی ماهر
مقدمه
کنترل مدار بسته و پس خوراند (فید بک)
سیستم های خطی درجه دوم
کنترل سیستم های درجه دوم
تقسیم قانون کنترل
کنترل تعقیب مسیر
دفع اغتشاش
کنترل زمانی پیوسته و ناپیوسته (منقطع)
مدل سازی و کنترل یک مفصل تنها
ساختمان کنترل کننده یک روبات صنعتی
فصل دهم: کنترل غیر خطی بازوهای مکانیکی ماهر
مقدمه
سیستم های غیر خطی و متغیر با زمان
سیستم های کنترل چند ورودی چند خروجی
کنترل بازوهای مکانیکی ماهر
ملاحظات عملی
سیستم های کنترل روبات های صنعتی امروزی
تحلیل پایداری لیاپونوف
سیستم های کنترل مبتنی بر مختصات دکارتی
کنترل تطبیقی
فصل یازدهم: کنترل نیرو در بازوهای مکانیکی ماهر
مقدمه
کاربرد روبات های صنعتی در عملیات مونتاژ
چهارچوب اعمال کنترل در عملیات مقید شده جزئی
مسئله کنترل ترکیبی مکان نیرو
کنترل نیروی سیستم جرم فنر
روش های کنترل ترکیبی مکان نیرو
روش های کنترل روبات های صنعتی کنونی
فصل دوازدهم: سیستم ها و زبان های برنامه ریزی روبات
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : شنبه 18 ارديبهشت 1400
توربین گازی Gas Turbine یک ماشین دوار است که بر اساس انرژی گازهای ناشی از احتراق کار میکند. هر توربین گاز شامل یک کمپرسور برای فشرده کردن هوا، یک محفظه احتراق برای مخلوط کردن هوا با سوخت و محترق کردن آن و یک توربین برای تبدیل کردن انرژی گازهای داغ و فشرده به انرژی مکانیکی است. بخشی از انرژی مکانیکی تولید شده در توربین، صرف چرخاندن کمپرسور خود توربین شده و باقی انرژی، بسته به کاربرد توربین گاز، ممکن است ژنراتور برق را بچرخاند (توربو ژنراتور)، به هوا سرعت دهد (توربوجت و توربوفن) و یا مستقیماً (یا بعد از تغییر سرعت چرخش توسط جعبه دنده) به همان صورت مصرف شود (توربوشفت، توربوپراپ و توربوفن). مبنای کار توربینهای گاز از نظر ترمودینامیکی، بر اساس چرخهٔ برایتون است که در آن، هوا به صورت بیدررو فشرده شده، احتراق در فشار ثابت رخ داده و انبساط هوای فشرده و داغ در توربین، به صورت بیدررو رخ میدهد و هوا به فشار اولیه میرسد. در عمل، اصطکاک و توربولانس باعث میشوند که:
فشردهسازی هوا در کمپرسور به صورت بیدررو نباشد. این موجب میشود که برای دستیافتن به یک نسبت فشار معین، دمای خروجی کمپرسور بیشتر از حالت ایدهال باشد.
انبساط هوا در توربین به صورت بیدررو نباشد. این موجب میشود که با ثابت بودن مقدار کاهش دما در توربین، کاهش فشار ناشی از آن افزایش یافته و انبساط کمتری برای تولید کار در توربین فراهم باشد. افت فشار در ورودی هوا، محفظهٔ احتراق و اگزوز وجود داشته باشد.
این موضوع باعث میشود که نسبت فشار موجود برای تولید کار کاهش یابد. افت فشار در ورودی هوا باعث کاهش فشار در ورودی کمپرسور و در نتیجه کاهش فشار ورودی محفظهٔ احتراق و توربین میشود. افت فشار در محفظه و اگزوز، به ترتیب به کاهش فشار ورودی به توربین و افزایش فشار خروجی توربین میانجامند که همهٔ این عوامل، باعث کاهش نسبت فشار موجود در توربین برای تولید کار میشوند. با افزایش دمای هوای ورودی به توربین، راندمان توربینهای گاز افزایش مییابد. بنابراین، بهتر است که این دما هر چه بیشتر انتخاب شود. اما در این مورد از نظر تحمل مواد تشکیلدهندهٔ محفظهٔ احتراق و پرههای توربین، محدودیت وجود دارد. بنابراین، در این قسمتها که به آنها بخشهای داغ Hot Sections گفته میشود، از مواد مقاوم به دماهای زیاد مانند سوپر آلیاژها استفاده میشود. همچنین این قسمتها با استفاده از تکنولوژیهای پیچیدهای، خنککاری میشوند.
کتاب مرجع توربین های گازی (Gas Turbine Handbook)،نه تنها به عنوان یک مرجع جامع شناخته شده است بلکه پرفروش ترین کتاب در این زمینه نیز می باشد، که در آن اطلاعات اساسی در مورد طرز کار و استفاده مناسب از انواع توربین های گازی به شما داده می شود. در این کتاب در مورد سخت افزار، پارامترهای عملیاتی، کنترل، ورودی و خروجی ها، بازرسی، عیب یابی، کنترل سر و صدا، سیستم های خنک کننده و… بحث می شود. آخرین نسخه این کتاب که در دست شماست شامل فصل های جدید در Microturbines و مطالعات موردی در این خصوص است. این کتاب مشتمل بر 453 صفحه، در 18 فصل، به زبان انگلیسی، همراه با تصاویر به ترتیب زیر گردآوری شده است:
نویسنده : www.BartarFile.ir
تاریخ : دو شنبه 17 ارديبهشت 1400
رشد رو به افزایش مصرف منابع غير قابل تجديد انرژي و افزايش آلودگي هاي ناشي از بهره برداري هاي بي رويه، توازن اين ذخائر پايان پذير را به مخاطره افكنده و در اين رابطه، بررسي راهكارهاي عملي و استفاده از منابع جديد انرژي (انرژيهاي تجديدپذير) در دستور كار محققان و دانشمندان قرار گرفته است. حفظ سلامت محيط زيست و قابليت بازيافت طبيعي دو خصوصيت مهمي است كه در گزينش نهايي اين منابع مورد توجه بوده و در اين راستا، جذب انرژي مفيد از اقيانوس ها، درياها و رودخانه ها به عنوان يكي از پاكيزه ترين منابع بكر، به جهان معرفي گرديده است. بحران انرژي در دهه ۱۹۷۰ ميلادي، فكر دانشمندان را به سوي منابع انرژي مستقل از سوخت فسيلي كشانده كه از آن جمله استفاده از انرژي پايان ناپذير نهفته در درياها مي باشد. در اين پايان نامه به چگونگي توليد برق از جزر و مد درياها بعنوان يكي از انرژي هاي پايان ناپذير نهفته در دريا اشاره شده است.
در فصل اول سعي شده تا ابتدا مختصري درباره انرژي هاي قابل حصول از درياها گفته شود تا خواننده اين پايان نامه يك ديد كلي درباره انرژي هاي دريايي پيدا نمايد. در فصل دوم در مورد جزر و مد و چگونگي به وجود آمدن جزر و مد و پارامترهاي موثر در جزر و مد مطالبي ارائه گرديده است. در فصل سوم به شرايط لازم مكاني، براي ايجاد نيروگاه هاي جزر و مدي و نكات اساسي طراحي نيروگاه هاي جزر و مدي اشاره شده است. در فصل چهارم به روش هاي مختلف توليد برق از طريق نيروي جزر و مدي، همچنين به عنوان نمونه دو نيروگاه جزر و مدي لارنس فرانسه و آناپوليس كانادا كه در حال حاضر از آنها براي توليد برق استفاده مي شود اشاره شده است و در نهايت به بررسي سواحل ايران براي استفاه از انرژي جزر و مدي براي توليد برق پرداخته شده است...
پروژه تولید برق بوسیله انرژی جزر و مدیمشتمل بر 8 فصل، 187 صفحه، تایپ شده، به همراه تصاویر، با فرمت pdf جهت دانلود قرار داده شده و فصل بندی پروژه به ترتیب زیر می باشد:
فصل 1: انرژي هاي قابل حصول از دريا
انرژی پایان ناپذیر
معرفي انرژي هاي قابل حصول از درياها
انرژي جزر و مد دريا
انرژي امواج دريا
مبدل هاي انرژي امواج
مبدل طرح ستون نوسانگر آب (OWC)
طرح ماشين شناور موج نيرو
طرح ژنراتور نوع دلفين
اثرات زيست محيطي
نتيجه گيري
انرژي حرارتي دريا
تكنولوژي حرارتي درياها
تكنولوژي سيكل بسته براي OTEC
اثرات زيست محيطي
نتيجه گيري
انرژي اختلاف غلظت نمك
تكنولوژي اختلاف غلظت نمك
نتيجه گيري
فصل 2: جزر و مد
منشاء و تاريخچه جزر و مد
مكانيزم تشكيل جزر و مد
تركيب اثر ماه و خورشيد بر روي جزر و مد
جزر و مد حداكثر
جزر و مد حداقل
نسبت نيروهاي مولد جزر و مد ماه و خورشيد
اثر اينرسي آب بر روي جزر و مد
اثر عدم تقارن مدار زمين و ماه بر روي جزر و مد
ساير پارامترهاي موثر در جزر و مد
كاربردهاي جزر و مد
توليد برق
استفاده از انرژي جزر و مد در نجات كشتي ها
آبياري زمين هاي ساحلي
استفاده از جزر و مد براي ماهيگيري
مقدار انرژي قابل استحصال از جزر و مد
فصل 3: شرايط بهره برداري از نيروگاه جزر و مدي
شرايط مكان مناسب براي احداث نيروگاه جزر و مدي
كشورهاي داراي پتانسيل جزر و مدي بالا
عوامل موثر بر دامنه جزر و مد
نكات اساسي طراحي نيروگاه هاي جزر و مدي
تفاوت عمده نيروگاه هاي جزر و مدي با نيروگاه هاي آبي سنتي
قسمت های طراحی نيروگاه هاي جزر و مدي
نحوه عملكرد نيروگاه جزر و مدي
نحوه و تجهيزات آبگيري نيروگاه جزر و مدي
ساختن دايك
طراحي داخلي نيروگاه جزر و مدي
انواع توربين هاي به كارگرفته شده در نيروگاه هاي جزر و مدي